מצרכים: (כ-30 עוגיות)
3/4 כוס (140 גרם) סוכר חום (ניתן להחליף ב-18 גרם סטיוויה באבקה)
1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
3/4 כוס (80 גרם) שיבולת שועל שלמה או אינסטנט
3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
3 סקופים של אבקת חלבון
אופן הכנה:
מניחים בקערה טחינה, סוכר ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים פנימה שיבולת שועל וקינמון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר בקערה עטופה היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
באמצעות שתי כפות מסדרים תלוליות בצק בכמות של כחצי כף עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים, יציבות ומעט רכות במרכז.
מצננים באופן מוחלט ושומרים בצנצנת אטומה.
Gitit biar